Lite ögongodis en fredagskväll är inte fel



Denna dagen har gått väldigt smärtfritt med Lacey. Alltså har det varit en bra dag och det gillar vi. Dock småkallt o regnigt..
Nu ikväll blev det återigen bio med Ida och Caroline. Mycket bra sällskap och bra film. Roligast var när Ida råkade hälla ut halva popcorn-skålen, haha. Så därför var vi tvugna att ta donken efter för att äta upp oss lite mer.



Jake Gyllenhaal alltså, mums...

Imorgon roadtrip med Caroline,  kan bli jävligt bra och jävligt intressant!

Over and out /- "Kong/Awesome"

Mittwoche


Sämsta tänkbara början på denna dag tack vare en fyraåring. Arg som ett bi var jag minst sagt.
Fick iaf med henne ner till stan, hade bestämt med Caroline att möta upp henne och hennes dundersöta "barn" Marcus. Köpte med oss sushi och drog oss till lekplatsen, mums så gott. Tonfisk i sushirullar säger jag bara, börjar nästan rinna från munnen bara jag tänker på de! Så vi satt där i solskenet och njöt, helt underbart väder idag. Nästan så man trodde det var sommar igen:) Blev lite lek och prat innan det var dags för C&M att dra sig tillbaka, jag och Lacey gjorde några ärendet på stan innan vi begav oss hem. Därefter stressade jag till skolan för att plocka upp dem andra barnen, hem och käka och sen kan jag säga att jag varit halvt död sen kl.5! Så inget gymmande för mig idag icke, har ju faktiskt varit där 2dagar i rad nu.. Så ja, dålig början på dagen men desto bättre blev den iaf tack vare Caroline och solen:)



Charice feat Iyaz-Pyramid ,   KÄRLEK!

Melbourne University soccer team wohoo



Wohoooo! Blev vinst idag igen med 2-0 mot Brighton, fast det var knapert. Vi spelade inte alls bra men som tur är så vinner vi ändå. 4/5 matcher vunna, nu ligger vi delad 2a tror jag så det ser bra ut. För att kunna gå upp till Premier League, den högsta serien här i Australien måste vi komma topp 2 så bara att ligga i.

Go Melbourne Uni!


Och lördagen igår blev annars att kolla fotboll i parken, sen gymmet och sen hade jag, Marlee och Stacey myskväll med film och massa godis:) Måste ta vara på tillfället med tjejkväll när min hosdad Axel är i NZ tills måndag;)

Hope u folks at home have had a good weekend too:) puss.

Time on me


Igår kväll efter träningen så begav jag mig till Brunswick Street där min fotbollskamrat/granne Shev hade spelning med sitt band. Sen tidigare hade jag lyssnat på hennes cd så jag visste ju att hon var bra men alltså när jag såg henne live då blev jag bara helt såld. Gud så bra hon är!! Ni som vill höra lite på hennes musik kan gå in på www.myspace.com/siobhanartist -verkligen att rekommendera!
Så blev en rätt sen kväll så idag, fredag har jag varit helt slut. Ungen har fått sysselsätta sig mest själv idag, men har hunnit med lekparken och kollat när universitet-laget har spelat boll iaf.
Sen nu ikväll mötte jag upp några i laget och åkte och kollade på när dem två topplagen i våran serie spelade. Bra kalligt var det, men ruuuuligt:)






Over and out,

Hipp hurra sketonge 2


GRATTIS TILL DEN HÄR LILLA GODINGEN DÅ! Herregud vad tiden springer iväg, 7 bast och skaffat msn och allting redan!! Saknar f-isak-en och den andre plutten där hemma, har kommit fram till att dem är dem sötaste ungarna i världen fast dem aldrig lyssnar på en..




Dagen har annars varit bra, gymmet och njutit ute i solen med min kära bok. Lärt mig att laga pasta Carbonara och barnen älskade det, wohoooo! Kanske kan bli en mästerkock en vacker dag ändå, man ska aldrig säga aldrig.
Fotbollsträningen gick toppen. När jag kom hem blev det att äta lite samtidigt som jag hade ett riktigt bra samtal med min hostmamma. Vi pratade om våra bakgrunder och lite allt sådär, hon är nog en människa man kan lära sig bra mycket av:)

Take care buddies.

Tröttes



Jobbat typ non-stop idag från 7-19.45 , tröttes nu kan jag säga. Trött på att vara värsta pigan och städa upp ett helt jäkla hus, tvätta fem maskiner med tvätt. Trött på en liten skitonge som ena stunden fjäskar så inni bomben för att nästa säga att hon inte gillar mig när något går emot henne. Kan man verkligen inte bara få ge henne en liten högerkrok?.. Kan ju säga att jag har förbättrat mig tålamod här borta något enormt gällande den punkten.
Skypat med Ida nu ikväll, hon förgyllde min dag. Bättre kompis är svårt att hitta var man än befinner sig i världen tror jag.





Min finfina jacka som jag inhandlade ihelgen :)

Börjar återhämta mig sakta men säkert efter helgen iaf. Sömn nu(!) skriker mitt huvud så bäst att lyssna. Puss.


Vad fasen hände?..


Vaknar upp med kläderna på i sängen och undrar hur fasen jag kommit dit? När tog gårdagen slut och hur tog jag mig hem? Har världens blackout kan jag säga, enda jag minns är att jag verkligen har en toppenkväll för att i nästa stund stå ute på gatan och spy, folk håller i mig för att jag inte ska ramla omkull.. Hur kunde detta hända..
Ja gårdagen var det då dags för den efterlängtade FA-cupnight som klubben har årligen, herr- och damlaget träffas på våran sponsor-pub för att se den engelska FA cupfinalen. Denna match missade jag ju dock dåra eftersom mitt tillstånd inte var det bästa..

Jag tar mig upp ur sängen, märker att någon har gett mig ett glas med vatten+ställt min stora tomma kruka som spyhink(Vem är frågan?) Märker även att jag lagt världens feting spya på min heltäckningsmatta i rummet. Som tur är var familjen borta ur huset när jag kom upp, jag skyndar mig att städa upp, har en timme på mig innan det är dags för samling med laget för våran match, går ut och slänger soporna på baksidan och jooo vad händer då? Jag låser mig ute!!
Får tag i grannen, så tack vare han kunde jag ringa Stacey/Axel,en timme bort och kommer inte hem förräns senare idag. Gaaah. Kommer på att mitt badrumsfönster är öppet på andra våningen-måste få tag på stege springer till min granne och även lagkamrat Shev (tur att jag hann sätta på mig lite kläder innan iaf, dock inga skor) För de första blir hon glad över att se att jag är vid liv efter gårdagen sen börjar hon gapskratta när hon får höra min historia. Vi tar deras stege med oss till mitt hus, visar sig vara för kort dock. 30min kvar till samlingen. Shev säger att jag kan låna fotbollsgrejer av henne men jag bestämmer mig för att knacka dörr för att förhoppningsvis få napp på en lång stege. Och i tredje huset hittar jag min stege! Tur att jag är rätt liten med annars hade jag aldrig kommit in i mitt lilla badrumsfönster. Överlycklig var jag kan jag säga. Så snabbt som tusan äta o fräscha upp mig, som tur var så kunde jag och Shev åka med en lagkamrat 30min senare än alla andra till matchen. Anländer till matchen, alla goa o bakfulla. Jag får reda på historien från gårdagen- spydde ner toan på puben, spydde även ute i baren så ingen kan ju missat de, dem tog mig ut till gatan där jag har lite minne, sen bestämde sig 3tjejer att de var nog bäst att skjutsa hem mig och det tackar jag dem hjärtligt för. Riktiga kompisar det där.
Vann matchen med 5-0, aldrig mer spela bakfull säger jag. Och aldrig mer bli så full..
Så nu är jag hemma igen, pratat med bästa erica, ätit o tagit mig en välbehövlig dusch. Nu är jag helt slut, glad över att ha överlevt dagens bravader och att möta mina kära lagkamrater igen. Coachen hade blivit förvarnad för mig av dem andra: U had a big night yesterday Awesome? Yeah you can say that.. svarade jag. Och han bara skrattade och skakade på huvudet.

Nu är ju då bara frågan om den där fläcken på min matta kommer gå bort annars får jag komma upp med en bra förklaring för mina hostföräldrar..




Lite folk utanför fotbollen+Shev till höger, min coola granne


Hann bara med att ta två bilder tyvärr..


See yaa

De är Robin Hooood jag vill ha!


Premiärdags av den nya Robin Hood filmen med min "andra hälft" här borta Carro. Idag tryckte jag nästan i mig hela mega-popcornen själv, går framåt de här. Filmen va bra, hängde la inte med hela tiden kanske så fick fråga min mer språk-kunniga kompis om översättning då och då.

Vi hitta två jämnstora kompisar också;)


Våra män!


I am Buzz Lightener!


Med två stora karlar vid varsin sida och den största popcornen i handen- kan man va annat än happyface?!




Riding solo



Torsdagar gillas när jag har lite free-time så idag har jag beffat lite på gymmet, börjar äntligen få tillbaka lite muskler nu hihi, därefter hem och stressduscha o äta, vidare till the hairdresser, färgning/klippning- för dyrt men jag blev nöjd så det får la gå. Och senare idag fick vi besök av Staceys föräldrar från Nya Zeeland, dem ska va här tills söndag. Kanske kan fjäska in mig hos dem så jag kan ha boende när jag reser till NZ i framtiden ;)
O fotbollsträning som vanligt på torsdagar, när jag kom hem ringde mammsen. Kärlek till henne <3
Och imorgon fredag, happyface! Dagarna går så himla fort här så det är galet.

Lite resume


Ja en liten sammanfattning av helgen dåra.
Lördag- underbart väder, solglasögon på och drog till parken för att kolla när Melbourne Uni men´s team spelade med Mads, Lucie o Sarah. Bra match och bra sällskap. Sen blev det bio med Carro, alltså man har alltid roligt med den kvennan. Vi köpte den största popcornen dem hade(och den största jag någonsin sett), fast vi precis innan hade käkat burgare med strips. Jag tvingade i mig nästan halva iaf medans Carro kanske åt ynka 5st. Filmen- Letters to Juliet var väl lite halvbra och mysig men som alla andra romantiska filmer så är det rätt förutsägbart vad som ska hända. Carro skjutsa mig tillbaka till tåget, vi satt o snacka några minuter i bilen för vi trodde vi hade gott om tid. Precis när jag stigit ur bilen hör jag tågets tuta och jag börjar springa som aldrig förr, med popcorn-skålen i handen+ drickan. Det slänger jag åt skogen för att minska lite vikt, men det visade ju sig vara helt bortkastat, missade det jäkla tåget så var bara att få tag i Carro så fort som möjligt igen innan hon hann åka iväg. så blev ännu mer tjöt och ja, jag klagar inte över det heller för hon är väldigt underhållande att umgås med så:)

Söndag-maaaaaatch. Vinst med 6-1, men så inni räva svårt ska de vara för mig att scora några mål. Next time "Azum", next time... Ja de hoppas jag förbövelen annars vet jasg inte vad jag tar mig till snart..

Måndag: Har ett feting blåmärke på ena skinkan tack vare en i motståndarlaget från matchen missa bollen och istället kicka mitt ass. vänta bara nästa gång är det jag som kickar hennes ass! Men jag kan nog lova att hon fick ont i foten, har ju en rumpa av stål dåråvaaa..
Dagen har annars flytit på bra med Lacey. Mycket att städa upp i huset som alltid efter helgen har passerat. 5 maskiner med tvätt, jag som varit så stolt över att äntligen lärt mig tvätta, tror även att hemtjänsten där hemma borde vara lyckliga över det. Men idag fick jag ett negativt gensvar, missfärgat mina älskade match-fotbollstrumpor, inte längre vita utan blåa..
Sen tog jag resten av ungarna till lekparken efter skolan. Och nu så snart är snart denna dag över, gött mos:)







See ya folks

Farewell


Ikväll har vi haft avskedsmiddag för våran kära dansk Stine som beger sig ut på nya äventyr imorgon, känns lite sorgligt må jag säga. Tog oss till en restaurang där dem serverade kangaroo, så vi alla tre var ju då tvugna att prova på detta. och YAMMI så gott det var! Dock en alldeles för liten portion för mig, medans dem andra beställde dessert tog jag en skål med pommes och därefter åt jag upp Carros och Stines rester utav desserten. Satt inte helt fel, fast jag känner mig som en stor köttebulle nu.. Efter en trevlig stund på restaurangen tog vi farväl av Stine som var tvungen att bege sig hemåt för att packa klart det sista medans jag och Carro tog oss en liten runda på staden som hade kvällsöppet. I ösregn. Detta väder alltså. Regn var och varannan dag och vinter på ingång men jag inhandla solglasögon ändå, gäller att vara optimistisk.

Skönt med helg nu iaf. som alltid.

OCH JAJA BARA FÖR ATT JAG ÄR DÅLIG PÅ ATT UPPDATERA SÅ SÄGER JAG GRATTIS TILL MIN ÄLSKADE LILLEBROR TILL PLUTTIS (ELLER JA, TYVÄRR HAN BÖRJAR BLI GAMMAL HAN MED NU..) ABBE 10 BAST! PUSS PÅ DIG OCH ETT STORT GRATTIS!



Sötbomb


Sköna bryyyydar




Söndag.



Idag hade alla våra tre lag hemma-match så klubben anordna bbq under matcherna. Det var kul, jag var grillmästaren. Ännu roligare var det att alla tre lagen vann, vi vann med 4-1 mot ett av topplagen i serien, bra gött. Inget skönspel direkt men hårt jobb ger bra utdelning!:)
Stine var supporter på matchen så när den var slut så drog vi hem till mig en snabbis så jag kunde fixa iordning mig, sen vidare till stan där vi käkade sushi. Satt inte helt fel:) Sen gick vi runt på stan lite och flängde, såg en stand-up komiker på gatan som var bra rolig. Kollade när dem sköt upp eldar i luften. En mysig avslutning på dagen, nu är jag helt slut så ska bli skönt med sängen snart.

Foooooooty


Ikväll vart det dags för min första "footy-game" som är en blandning av fotboll och rugby som dem säger.
Jag och Gloria från my soccerteam, tillsammans med 61,000 andra människor, rätt häftigt må jag säga. Inte för jag förstår mig så mycket på sporten men herregud vad dem måste vara vältränade. Ser helt livsfarligt ut när dem inte har några skydd heller.

Men nu är jag extra taggad inför min egna match imorgon, kanske man ska sätta in några footy-tacklingar där, det vore något de..







Road trip again- var är vi?!..


Igår tog jag med mig ungen till Melbourne Aquarium, kul att hitta på något istället för att leka hårfrisörer 24/7. Fast det var en lite besvikelse pga kostnaden, såg en del fräcka firrar men hade ju förväntat mig en bamse-haj istället för en mini.. Men vi hade ruuuligt iaf:)

Sen på kvällen bar det av mot Stine, jag mötte upp Carro som hade bil. Vi började våran resa mot Stines hus, 45min bort med hjälp av google-anteckningar. Slutade med att vi kört fram och tillbaka ett bra tag, tillbaka till utgångspunkten-Carros hus, fick fråga efter vägen på en bensinmack efter att Carro slutligen gett med sig.  Jag satt och bad (nästan på mina bara knän) Carro att stanna på en donken som vi skymtade lite överallt för jag var totalt utsvulten, men Carro var för koncentrerad i sin körning för att ens höra vad jag sa, haha. När vi väl anlände 2h och 45min senare(!) hade Stine skött shoppingen och maten-Nachos mums! stod nästan klart på bordet (faktiskt rätt behagligt) så jag åt som aldrig förr- eller nej som jag gör rätt ofta. Dem kallar mig the food-machine. Det är jag och min syster i ett nötskal de.
Vi hade ubertrevligt, satt och halvsov till Inglorius Bastards på engelska/danska och jag kan säga att jag hängde inte med allt för mycket så vi körde på lite musik istället, Carro drog i sig 2koppar kaffe för att ens orka köra tillbaka, sen var festen igång. haha höjde upp musiken och dansade loss rätt bra, Carro var ju den man skrattade bra gott åt kan jag säga!
Hemresan var lite nervös men den gick som i ett smäck- drygt 45min till Carros place tog den, sen fick jag fortsätta med buss/taxi hem tack vare att jag är enda "stads-bon"
Gillar Caroline och Stine skarpt mycket, härliga människor det. Dock så far Stine iväg på andra äventyr nästa helg with no returning back.. Men jag är säker på att jag och Caroline kommer få uppleva mer spännande road-trip framöver som jag kan se fram emot;)






Det var min fredag det. PUss på er där hemma.

RSS 2.0