fotboll är livet


Blev vinst denna gång med 7-2 och jag måste säga att jag fick te ett rätt snyggt långskott(som egentligen var de mest tur får jag erkänna) som letade sig in i mål. Skit kul iaf, jag bara älskar att kunna spela igen!:D
och nu har jag bråttom för nu bär de av till beach-huset där vi ska spendera dem två kommande veckorna eftersom de är påsk-lov så vi hörs när vi hörs, o jag kan ju ge ut mitt mobil nr ifall de skulle vara något: +61420228967

Take care, see ya:)

Fredagar innebär helg som firas med fest



Fuuuuutusan vilken fredagskväll de blev, utgång i St Kilda på ett backpackersställe med Sofia och Maria.
Massa folk o riktigt go musik då dem även hade liveband. Vi var på topphumör fast Maria mådde lite dåligt i slutet, haha. Slutade än en gång med att jag fick ta taxin hem för ingen jäkel visste var nattbussen gick ifrån. Hallå bara jag som bor inne i stan eller?!.. bönder är dem allihopa, allihopa.. Taxichauffören fråga om han fick bli min vän och självklart, en till vän här i denna stora stad skadar la inte, kanske man kan få svarttaxi ibland med=)

Kanonkväll, yes in deed :)













Surprise


Börjar kännas att hösten är på väg in i landet, på fm är de rätt kyligt här numera fast de blir varmare på eftermiddarna som tur är.
Allt gick som smort med ungarna denna morgon för en gångsskull, Stacey tog minstingen till dagis så yes, nu har jag dagen för mig själv tänkte jag. Började greja lite hemma när jag plötsligt hör ett ljud på övervåningen(hjälp!?) jag smyger mig upp lite sakta o säger hallåååå.. och gissa om jag blev lättad när de visade sig vara Axels mamma Heidrun från Wagga Wagga,4h bort. Hon brukar tydligen bara dyka upp sådär från ingenstans, fick jag reda på ordentligt:P Och sen sekunderna senare kommer Stacey hem med Lacey igen som visade sig att hon spytt på vägen till dagis, så ja där sket sig den lediga dagen tänkte jag. Men Heidrun tog hand om Lacey några timmar medans jag tog cykeln till stan, eftersom jag har endel free-time på veckorna så har jag bestämt mig att jag ska söka lite extra jobb så de fick jag gjort, gjorde ett bankärende och sen såklart var jag tvungen att passa på att shoppa lite med.

Kul att Heidrun är här=hon kan visa mig verkligen hur jag ska hantera barnen, lära mig att laga mat(än så länge har jag bara gjort köttfärssås o sallad på 4v) o så mindre ansvar på mig. Bra krut i den där kvinnan är de iaf=)

Nu ikväll var de fotbollsträning, snabbhet på schemat-> kan åsa behöva.

Puss på de och puss på världens sötaste "Ruffsi" för jag fick ett förjäkla sött kort idag på posten som gjorde mig glades:)

Dagen då det sprack, ja alltså godisoberoendet..



Startade dagen med träning o kolla match i de soliga vädret, det var härligt. men alltid när man har någon aktivitet tidigt(särskilt en söndagsmorgon när man borde ligga i sängen) så blir man helt slut resten av dagen..
Iaf nu ikväll så var det bio som var planen så jag skulle möta upp Caroline, Dana o någon mer tysk tjej där, men grejen var att jag skulle ta tåget till utkanten av stan, inga problem tänkte jag, hade ju fått en ganska klar beskrivning av Caroline på svenska och allt men wepp, ändå lyckas jag ta det enda tåget jag inte skulle ta så det gick ju åt skogen med den där bion tyvärr, jag som hade sett fram emot den största popcornen man kunde få tag i o allt, men var bara att ta tåget hemåt igen och se glad ut istället.

Skypat med Andreas och Linda nu ikväll med, alltid så kul att prata med folk back home och särskilt min älskade familj. Och så måste jag bara erkänna att efter de samtalet så var jag bara tvungen o springa till närmsta seven eleven för att köpa mig en chokladbit, för stolt som jag var innan så hade jag inte ätit godis på snart 4veckor fram tills nu då suget blev alldeles för stort.

O fick ett oväntat samtal av syrran idag med, för den jäkeln var ju på Chris Daughtrys konsert i Boston, inte något avis nej då :)
Nej nu ska jag krypa  ner i min sköna säng, Puss och hej leverpastäj.

Huvudvärksdagen idag..



Igår blev det utgång med Sofia, hon kom till mitt place så förfesta vi lite här sen vidare in till stan där vi mötte upp mer folk, så vi var en hel drös sen med svenskar som gick loss på dansgolvet. haha det var kul. gick runt på massa olika ställen, jag har ingen aning om namn, vart vi var eller hur många vi var på men jaa, bra att utforska uteställena lite. Bra drag är de här iaf och härligt att ställena är öppet myyyycket längre än i sverige, som stänger allt för tidigt enligt min mening. Förutom 2puckon till svenskar som var här på visit till en aupair(kan skåningar inte ta ett skämt?!..) sen fick jag inte komma in på ett ställe för jag var "för full" och jag bara vaaaaa, skämtar du? tydligen vinglade jag för mycket när jag gick plus att jag var förbannad(jag tror att de var den största anledningen) så jag o Sofia fick ta oss till en annan krog sen kom vi tillbaka 30min senare kanske och då gick jag så stolt framför vakten, kollaa nudååå, vad säger du nuuuu? o han bara okey then.. jippie, in your face. sen när jag skulle ta mig hem så hade jag lite problem med att få någon taxi till att vilja köra hem mig för tydligen hade mina pengar gått åt lite mer än jag trodde så då hade jag bara 5dollar kvar o dom ville ha 10-20 dollar så jag började gå hemåt, haffade varje taxi bil jag kunde och till slut hittade jag min räddare som gick med på att skjutsa hem mig liiite billigare, så snälll var han.
så var väl hemma runt halv5 imorse, däckade i min säng rätt snabbt kan jag säga. en superbra kväll iaf tack vare sofia:)


Sen idag lördag när jag återhämtat mig lite så drog jag till stranden o mötte upp Caroline, Dana o 2 andra tyskar, underbart väder men dock inget bad för dem gick ut med varning för haj så då tyckte jag att de var bäst att stanna på säker mark. Nu ikväll ska jag bara inta ryggläge o ladda inför träning imorgon bitti kl. 9 (Y)





















Ha en bra helg allihop! :)


Tillägnas speciellt till Linda


Jajaja bloggandet går lite sådär, men vad tusan händer ju inte allt för mycket på veckorna eller så är de tvärtom så jag inte hinner skriva:P igår lunchade jag med en tysk au pair Dana, hon verkade bra trevlig o cool, riktig surfare så de låter perfa! Hmm sen fotbollsträning, än en gång så grillades jag av solen  och då ville coachen passa på att höja tempot på träningen ett snäpp, så massa kondition, kan jag behöva iofs..

O idag har ungarna nästan tagit kål på mig, en dag där man tänker "varför åker man till andra sidan jorden för att ta hand om andras ungar?!" eller ja egentligen kanske det inte har varit så farligt som de låter kanske men, en liten blandning av barn-tar-all-energi+värmeslag+feltjejvecka meeeen iaf som räddaren i nöden så ringde älskade mammsen så då blev jag glades igen:)

Superbra låttips till gott folk: 3OH!3- Follow me down (feat. Neon Hitch)

Ciao!


Toppenhelg


Vilken bra helg de har varit, är helt slut o vill bara slänge mig i sängen nu fast klockan är inte tillräckligt mycket än:P Sommarkänslor på hög nivå, har varit runt 25-30grader hela helgen så det har varit helt underbart:)

I fredags kväll bjöd min hostdad mig på några öl för jag hade bestämt att jag skulle gå ut med 3 svenska tjejer Ida, Ida o Lisa i stan. Så jag mötte upp dom lite senare på kvällen o sen satt vi på en brygga precis vid vattnet och förfesta lite, var mysigt, sen tog vi oss närmare stan, en  av tjejerna blev lite för full, haha, så vi fick sitta i en gränd ett litet tag men efter lite vatten/rensa kroppen lite så var hon på hugget igen, så då tog vi oss vidare mot en bar och träffade upp några kanadensare som tjejerna kände lite, sen vidare mot ett backpackers-uteställe och skaka rumpan lite. Blev en lyckad kväll med sköna brudar, himla skönt att kunna snacka svenska och slippa stamma sig fram på engelska hela tiden:P tyvärr har jag inga bilder själv från denna kväll.

Lördagen ville jag verkligen kunna sova ut, men som vanligt med barn i huset så är inte de det lättaste, men man är ju härdad efter alla år i segerstad så:P efter frukost blev de staden, kollade runt lite sen mötte jag upp en annan svensk aupair Caroline, hon var gooer, blev lunch o prat o kollade runt lite:) bestämde att vi skulle mötas upp på kvällen, egentligen skulle vi kollat på ett band när dom spela i utkanten av stan med några tyska aupairer som Caroline kände lite. Men en tysk fick hoppa in o jobba så jag o Caroline fördrev tiden på stan, så vi satt o tjöta på ett uteställe ett tag, osen kunde jag bara inte motstå alla matstånd överallt så på 2,5h hann jag med att äta 3sushirullar+en pommes-corn(caroline har ju alltid velat prova en sån så jag fick offra mig att ta de ist för donken)
sen när vi sitter på torget så vänder sig 4tjejer sig om som sitter framför oss, visar sig vara 4 tyska au pairer( tyskland har övertagit halva melbourne tydligen) så vi satt o tjöta med dom ett tag, haha det var kul. dom gick vidare, jag beslöt mig för att ta sista språvagnen hem vid 1 så jag lämnade caroline i väntan på dom andra tyskarna som var otroooligt sega:P

Söndag= match! jippiiiie, så som jag har sett fram emot detta. Började som striker o avsluta som vänsterback(!) tyvärr blev det förlust, men vi var rätt bra ändå faktiskt. Spela 85min i 29graders hetta, puuuuuh de var jobbigt men såååå kul iaf!:D efter en låååång dusch, föa så tog jag med mig boken till parken o satt där o njöt. Så nu somnar jag snart fast klockan är bara 19.. Toppenhelg iaf! Hoppas den har varit de med för alla där hemma:)





Caroline:)


Inte bästa kvaliten men bra fint vare iaf:)


Lite tyskar plus en svensk ^^


Seee ya som allt folk säger här down under /kong

Yummi!






Muuuumsigt va.. snacka om att den gör ont så inni räva plus att min andra stortå är likadan så dubbelt upp, men jag antar att om man vill spela fotboll så får man lida, uttagen till träningsmatch på söndag med, ska bli kul så inni:D

Igår provade jag på att köra bil här i staden, klarade mig faktiskt rätt bra och de var himla skönt och välbehövligt att äntligen kunna andas igen när man väl fått stopp på bilen. Så tummen upp för de! Sen har min hostmum fixat en cykel åt mig så nu kan scootern flyga o fara, dock är de livsfarligt att cykla här på vägarna typ 10cm från bilarna som kör som galningar hela bunten. Men en till tumme upp för cykel så sammanlagt 2 tummar upp och 2 ner för mina stackars tår..

Datumet den 11:e kommer alltid betyda något extra, så massa kärlek på de!:)

Rätt menlös tisdag förutom..


Haft min andra soccer träning idag, funniiiee. . Kom åkandes på min kära scooter, mycket bättre än att slösa ut onödiga pengar på spårvagn o går fortare än att gå, men alla just stairing at me och jag frågar do u wanna a ride? hehehe, no thanks. nänä, slipp då. end of story. bra va?! :P

Fight for this love, because i think you are the one for me..



Röd dag idag på två sätt..



Snacka om att jag ser hemsk ut idag, har knappt vågat visa mig bland folk tack vare att jag brände fejjan så igår.. Idag har de annars varit en röd dag(alltså ledig dag, inte pga mitt ansikte) så varit långledig nu kan man säga, klagar inte de minsta:)
Som sagt Christin åkte ju hem idag så nu (äntligen) har jag fått flytta in i mitt rum, tror föräldrarna tycker de är bra så jag slipper ha alla mina kläder och grejer överallt på golven så börjar känna mig hemmastadd nu:)
Sen drog jag ner på staden en sväng o shoppade 2tshirtar som var välbehövligt, sen tänkte jag explora staden lite mer o så kom jag fram till Moomba-festivalen som har pågått i staden hela helgen. Hade ett rätt stort tivoli och massa stånd, synd att man inte hade sällskap för jag blev lite sugen på karusellerna:P sen var de vattenskidor tävling i vem som kunde hoppa längst, de var rätt fräckt o se.





Take care / kong



Torquay - surfarstället to beeee



Såååådå nu är helgen snart över så dags för en summering. I fredags kväll hade jag och Christin huset för oss själva för att Stacey var ute och partade med sina vänner(andra kvällen i rad, man börjar ju undra lite vem de är som är ungdom här, hon eller jag?...) Axel stack till beach-huset i Torquay med barnen( såå skönt att bli av med dem små rackarna för en gångsskull) så jag var i staden lite och shoppade när det var extra kvällsöppet, lyckades ta mig dit och hem alldeles själv så det ser ljust ut för framtiden^^ sen hem och jag bjöd Christin på min delikata tonfisk-sallad, she loved it så hon vill ha receptet i tyska.. eller engelska är en bättre idé tror jag allt. Sen hade vi bara allmänt trevligt, satt med våra datorer bredvid varandra:P
Lördag fm tog jag mig en springtur sen när Stacey hade återhämtat sig tog vi bilen en timme bort mot beach-huset, blev ett rejält åskväder och massa regn så destovärre fick man hålla sig inomhus när man väl kom dit. Men senare på kvällen gick vi till en restaurang och hade lite avskedsmiddag för Christin och som efterrätt gick vi till glassbaren, mumma:) haha ja Axel och Stacey är för sköna tillsammans, man kan skratta något otroligt mycket åt dom.

Söndag fm trotsade jag och Christin vädret för det var inte de bästa men vi hyrde en bräda och drog till surfar beachen och så som jag har längtat. haha det var inte det lättaste men ack så roligt! så vi var där i 3,5h och vädret blev bättre och bättre o solen kom fram. och guess what, gissa vem som ser ut som ett stop-ljus nu i fejjan, händerna och fötterna? joo för jag gör de, hello hot-girl som Axel kallar mig..
Så slut summering: Bra helg! tyvärr åker Christin hem imorgon till Tyskland, saaaad :(





TAGGAAAAD!



Exhausted kan man säga



Efter droppat av alla barnen i skolan så var det free time och då stack jag och Christin in to the city, åh herregud vad ska man säga.. man kan inte jämföra det med hemma direkt, blir ju helt snurrig i skallen av att bara tänka på de, tur att jag hade sällskap annars hade jag varit rätt vilsen. Men blev en hel del shoppat och så provade jag på sushi för första gången för har inte vågat de tidigare och jag säger bara mums vad gott det var!:D så börjar gilla Christin mer och mer, vi hade rätt roligt idag må jag säga.

And guess whaaaat, nu ikväll hade jag min första fotbolls-träning med Melbourne University Soccer Club, snacka om att de var bra roligt att prova på´t igen efter snaaaart ett helt jäkla års uppehåll. vet inte hur länge knäet håller men kör bah!;) fick lite kontakt med några tjejer, visade sig att jag inte var den enda nya så det var skönt. vi var hela 27st, vissa bättre och vissa medelmåttiga, guess who I belongs with?... dom bättre såååååklart^^ sen efter de var jag så varm så jag nästan smälte(kul att man bara fick en vattenpaus på 1,5h träning. så nej coach, tänk inte på oss som inte är vana vid värmen inte..) så jag struntade i spårvagnen hem som tar 10 min o tänkte att de kan va gött att ta en promenad istället för att svalka av sig lite, visade sig att de tog 50min, dom sista metrarna släpade jag mig fram till huset. så nu är det skönt att vara hemma efter allt walking and running, så nu har jag käkat lite burritos och nu ska jag duscha sen slänga mig i sängen och sova så skönt så:)

Så på lördag morgon drar vi till familjens beach-hus i Torquay en timme bort. Ska bli kul, då ska jag banneimig prova på att surfa:D

Annis förresten, vad säger du om Kelly Clarkson 19 april? Slår inte de Chris Daughtry lite eller?:D
Hoppas att alla mår bra hemma, puss och kärlek på er

När solen skiner, då är det bra härligt att leva.



Idag har de varit underbart gött väder, tyvärr så måste jag säga att Lacey 4åringen förpestar mina dagar redan(!) alltså. hon är i den åldern hon ska göra allt själv och försöka bossa över en, skakar på huvudet och säger " I can do it by myself and I am allow to do it". gaaaah but guess what, you are not allow to do everything onge! Men det som är bra är att den "gamla" aupairen Christin är tillbaka nu så då kan hon komma med några bra tips till mig, hon verkar vara en bra tjej:) och imorgon ska hon visa mig staden och förhoppningsvis så kanske det kan bli lite shopping, behöver skaffa mig ett telefonkort med. känns som det kan vara bra att ha telefon i denna stora stora stad.
Var nyss ute på promenad i Princes Park som ligger perfekt nära huset, hundratals människor som springer där varje kväll och folk som spelar fotboll på gräset. Lovely! Jag stannade o kollade lite när ett killgäng spelade och dom frågade om jag ville joina för dom var en man kort men denna gång vågade jag inte riktigt, men nästa gång kanske för jag är bra sugen på´t iaf :)
Nu ska jag snart inta sängen och kolla på serien Life unexpected som syrran tipsade om, verkar riktigt bra så see it!
Här kommer lite bilder på huset.
Have a nice day folks:)




Weeeelcome, mycket update så här i början men enjoy!




Jaja det är väl på tiden att jag börjar skriva om mitt nya liv här i Melbourne, Australien :)
Med lite sparkar i räven från anhöriga så lyckades jag pallra mig iväg till andra sidan jordklotet för ett nytt äventyr, det är väl på tiden att de händer något I guess.
Jag kom fram till Melbourne som jag skulle, lyckades med bytena av flygen och gjorde inget misstag som min kära syster gjorde, känns rätt bra må jag säga! ;) dock blev mitt bagage kvar i arablandet, mindre kul..

Så nu har en vecka gått så jag ska summera den lite. Eftersom deras nuvarande aupair Christin är ute och reser så har jag varit rätt mycket ensam, har varit en heeel del jobbigt.. Efter jag lämnat barnen på skolan 15 min bort så skyndar jag mig tillbaka hem på min lilla spark-scooter, rusar till datorn och skype så jag kan prata med folk. Har praktiskt taget terroriserat dom med telefonsamtal! :P
Men iaf familjen är väldigt snäll, mamman och pappan kan man skratta en hel del åt.

Lagom till att vi skulle åka iväg över helgen så anlände mitt bagage igen snacka om att jag blev lycklig! Så vi bytte ut storstadslivet mot "lantlivets" Wagga Wagga, 4,5h bort torsdagkväll-söndag för att hälsa på Axels föräldrar och syster med familj. Väldigt bra människor, hur roliga som helst. Kul att man har hittat en familj som är så lyckliga tillsammans plus att släkten är lika bra:)
I 34graders värme badade vi i poolen, lekte, hade birthday party för Axels systers unge som fyllde 8, sen på lördagen var det dags för campingen på farmen, så okej vi ska tälta på en bondgård tänkte jag, kan väl bli lite kul att sova bland kossor och vad som nu skulle finnas där. men wepp det visade sig att de var ingen gård utan vi skulle bara campa på en stooooor åker, prärie mark eller vad man kan kalla det. alltså ingen toalett eller något. men det var bra fint, vi spelade lite fotboll( dom är väldigt fascinerade av att jag är såå bra på soccer måste bara tillägga detta) sen tog vi oss en promenad uppför ett berg typ som mount everest eller nej bara 1/10 av de men ändå jag trodde jag skulle dö och svetten rann. så det var ett bra träningspass iaf. tillbaka till lägret för käk, att dom kan göra så goda hamburgers mitt ute i ödemarken de tyckte jag var väldigt bra för min tillfredsställelse iaf :) sen sovdags, mindre skönt. sen söndag morgonen serverades de än en gång mycket lyxig mat- bacon och ägg, tog oss en promenad igen sen slängde vi ihop tälten och tog bilen tillbaka till hemmet där vi slängde oss i poolen, det var minnsan inte fel kan jag lova.
Sen hemfärd till Melbourne igen(äntligen!) men resan var bra, kul som sagt att träffa Axels tyska släkt. Och jag har sett min första kangaroo in real life, slå det ni som kan!;)
Här kommer lite bilder iaf.


Stacey, Quaid, Axel, Tessi, Finn, Dave, Petra och halva Maddox


Marlee och jag, snygga ditmålade glasses right;)

Minstingen Lacey, busongen själv.

RSS 2.0