Can´t live with or without you..


Hej och hopp, får be om ursäkt för så dålig uppdatering men jag har strejkat lite mot bloggandet+att min dator har varit på lagning+att jag nu inte har något internet hemma.. Så just nu sitter jag och snålar på Mcdonalds fria internet, bra grejer det.

Så lite update:
Har haft fullt upp med fotbollen denna vecka, både match måndag och fredag följt av träning. Mötte dem båda topplagen och vi var piskade att vinna men förlorade båda matcherna med 2-1, så det var bra surt. Jag har kommit igång med målskyttet nu iaf och bjöd på 2 fina mål(om jag får säga det själv)
Har även träffat en ny familj som bor 30min utanför Melbourne, spenderade 4h med dem i torsdagskväll. Verkar va en riktigt bra familj, så härliga och de två pojkarna på 7 och 9år var sååå söta! Dem ville inte låta mig åka hem knappt, så ja, kanske lutar åt denna trots att jag har varit så anti aupair det sista..:)

Har även firat lite midsommar här i Australien, svenska kyrkan kan allt komma bra till hands:) Var rätt mycket svenskar där allt, så det var trevligt. Åt lite körv, jordgubbstårta, gjorde kransar och en midsommarstång. Dansade och sjöng. Sen när vi åkte hem och gick runt med våra kransar så kan man ju säga att verkligen allas blickar drog mot oss och folk undra vad vi höll på med. Men fick en del fina komplimanger med:) följde med carro hem och slappade lite innan det var dags för fest och utgång med en bunt australiensare. Ingen kan ju dansa som Caroline "frallan" Fransson iaf, diggar hennes moves.
Söndagen har jag spenderat med den fröken oxå, vi flängde runt i ett shoppingcenter+att det blev bio- The grown ups, den var allt rolig:)

2 dagar kvar nu tills jag far mot varmare breddgrader och min älskade syster, kommer bli AWESOME!!



Lisa, Ida, Ida, Caroline, jag och Cecilia. Svenskar is the shit alltså.

Hoppas alla har haft en fantastisk midsommar-helg därhemma, hört att det vart fint väder så jag hoppas att ingen klagar:)

Cheers

Onsdag


Min härliga dag har bestått av:
-Rengjort ugnen, check.
-putsat fönster, check.
-dammat av och skurat bort fläckar på dörrar/väggar/trappan, check
-dammat av dem enorma persiennerna, check.
Låter detta som en kul och normal dag? ..Kan ju säga att jag själv var en dammhög efter, göra arbete som inte har gjorts på flera år, så ja, var nog på tiden att det blev gjort iaf. Kom o tänka på samtidigt som jag höll på att jag är jävligt härdad efter allt skitjobb från tidigare år, får tacka anette för detta, haha, hon har rätt att det är bra att förbereda sig för framtiden.
Samtidigt som jag är så förbannad o uttråkad av att städa så är det bra att ha något att göra på dagarna. Men såå skönt att slippa ungar måste jag tillägga.

Dagen blev iaf lite bra när jag tog mig till gymmet, körde ett pass boxning, sen avsluta med lite grejer på själva gymmet. Hem, äta, duscha o nu ska jag lägga mig i sängen med varm choklad framför Dear John:)


Hahaha hemsk bild, meeeeene vill bara säga att Carro är en pärla som ställer upp så för mig!

Förlåt för jag är så negativ nu för tiden i mitt skrivande, men just nu eller sen ett bra tag är min vardag inte så vidare rockig.. Imorgon är jag leeeeedig iaf,bara för att det är min normala dag "off work typ"  =)

Äntligen lite sol i ens vardag


Har varit en bra dag. Efter ett bra tag med tråk o regn-väder var solen tillbaka och då blir man alltid på bättre humör.
Körde ett pass på gymmet och sen efter det har jag lekt med Carro min "tjuvspanar-kompis".
Så sol, träning och en carro kan alltid förgylla ens dag :)



So hearing your voice on the phone
It makes me feel like I'm further from home
Ooohh, I miss how it feels when we touch
Just like a papercut

I can't go on
Cause now, you're not, where I want you to be..


Apollo Drive-Papercut

Förlovningsfest


Gårdagen blev riktigt trevlig. Var på förlovningsfest hos Adge i laget, var riktigt mycket folk, gratis dricka och mat så jag njöt rätt bra kan jag säga. Så musiken på högsta volym framför fotbolls-vm på tvn. Vi hade gjort en pakt om att vi skulle kolla england-usa kl 4.30 men jag bestämde mig för att gå hem halv fyra för att därefter däcka rätt snabbt i min säng^^

Så idag en trött åsa men pallrade mig ner till stan och mötte upp carro och belinda(en australiensk aupair). Var meningen att vi skulle gått till Titanic museét men när vi kom dit var det helt utsålt för dagen, haha det är man inte van vid på museum:P så vi gick o bowla istället, var kul men gick la mindre bra. Är nog lite ringrostig eftersom man inte bowlat på ett antal månader:P

Och imorgon är det röd dag, wohoo, så då slipper jag undan städet en dag mer..blää

Over and out

Ett stort jävla skämt


Familjen åkte då bort idag, så som jag längtat. Hade iaf förberett mig för städning idag tack vare farmorn, ställde klockan på 7.00 . Klockan 7.01 ringer hon på min mobil(!) och frågar var jag håller hus och jag svarar sömning: on my way... HURRY!! javisst för man har ju inte hela långa dagen på sig att städa, några minuter längre i sängen går ju inte..
Så upp och hoppa, byta och tvätta alla sänglakan i huset, damma+torka av alla fönster+lister, dammsuga hela huset ÖVERALLLT! Alltså gud, jag tog upp med henne att detta är inte min uppg, blev ett himla liv.. Och jag lovar att jag ska få tag på mina hostisar och reda ut en del saker kan jag säga+ att jag knappast kommer va kvar i detta hus så väldigt länge till!! 6h tillbringade jag dagen med att städa, sen arg och trött som en gnu drog jag till stan o mötte upp Carro och Cecilia(en ny svensk tjej här) sen joina jag brudarna till svenska kyrkan för jag hörde att dem hade svenskt godis där, haha så blev en finer marabou daim köpt, mums vad jag saknat!:)
Sen mötte jag upp Nic i laget och prata lite skit.
Och nu ikväll mötte jag upp Carro, Ida, Ida och en skottsk tjej och gick till en pub där min granne/fotbollskamrat hade spelning igen:) Så dagen har både varit förjävlig och bra och samtidigt som jag ogillar farmorn väldigt mycket så gillar jag henne på samma gång för hon har sina några få bra sidor oxå..


Over and out/ hus-pigan

Happy


Happyface! Jag har velat fram och tillbaka hur länge som helst, men idag slog jag till och bokade resa till min älskade syster. ÅHH vad jag längtar! Ska krama sönder henne, så den 29juni-14juli befinner jag mig i staterna:D




Alexandra Burke feat Pitbull-All night long


Ciao!


ouppskattad(t) till tusen..


RÄVAAAAA! Fick reda på en INGET uppskattat nyhet förut, var som jag befarade, Axels kära mor ska va här dem veckorna familjen är borta. fem hela jäkla veckor, doooooooooh. vad ska tanten göra kan man undra?...... Jag som hade såååå sett fram emot att va ensam.. Men wepp, what goes around comes around i guess, blir garanterat inget mer efterfestande i parkville iaf så familjen kommer garanterat känna sig lugna när dem är borta..:P
Så jag drog ner till city så fort jag kunde för att kolla upp mer exakt vad en resa till min älskade syster i boston kostar, jag är bra sugen på att ta den kan jag säga. Bestämmer mig imorgon eller övermorgon.. För bort måste jag garanterat:P

Annars har dagen spenderats på ett stenhårt pass på gymmet, ärende på stan som sagt, lite jobb i huset och istället för fotbollsträning hade vi box på gymmet nu ikväll, skit kul och skit jobbigt! plus möte efter det.

Hårdkörning


Alltid skönt när måndagar är över, för då har man klarat av första arbetsdagen för veckan och sen brukar alla resterande dagar flyta på snabbt(förhoppningsvis gäller de för denna vecka med)
Med farmorn på besök så gäller det allt att passa sig, bra krut i tanta, har rättat mina "felsteg" sen kl. sju imorse. "När städade du din toalett senast, hur ofta? ja allt man kan tänka sig.. Och när jag och Lacey hade släppt av ungarna i skolan så var det inte att tänka på att stanna på lekplatsen för allt var dynge-surt efter allt regn och kallt var det så vi drog oss sakta sakta hemåt, tog en bra omväg och stannade till i ett litet utehus för att fördriva tiden.. men ändå när vi kom hem så körde hon ut oss på en promenad i 1,5h före lunch. Jaja, vi fick en trevlig stund så jag ska väl inte klaga^^
Men hon är bra att ha i huset iaf, står för all mat och tvätten. Men det som stör mig något förbannat är att hon envisas med att prata tyska med mig, och visst jag har haft tyska i skolan men kommer jag ihåg något? NEEEEEEEEEEJ, och hon vet att jag inte förstår så det är bra frusterande..:P

Jaja, några dagar sen har jag ledigt wohooo, då ska det bli sova och så ska jag bli träningsfreak till tusen med har jag bestämt. Nej nu är klockan 21.31, bäst att inta sängen! (ja jag har ju blivit värsta kärringen sen jag kom hit, men min sömn är välbehövlig så det så..)

cyA  peePs!:)

aaaaaaaarrrrghhh


Blev förlust idag med 3-2 mot ett lag som vi borde slått.. SUUUUUUUUUUUGER BRA HÅRT!! jaja bara suck it up i guess and play better.

Några två futtiga bilder från fredagen.

Jag och födelsedagsbarnet Dana:)


Goa brudar men ett stort plus till min goa bästa svensk carro!

Skype någon därhemma SNART, må tro?..

"Rain rain go away, come back another day" (eller om ett år vore det bästa..)



Gårdagens firande av födelsedagsbarnet Dana(en tysk aupair) blev mycket mer lyckat än förutspått. Skaka rumpan och träffa en del nytt folk. Så tummen upp för det!
Idag hängt i stan med Sofia och blivit ännu mer allmänbildad. Hm eller ja, jag kommer inte ihåg vad stället heter men det var ett känt fängelse iaf pga en av Australiens mest kända fångar eller nått.. hmm får ta mig en snackis med fia om det där igen..
Pissregnväder och kallt så jag valde en hemmakväll nu, familjen borta på middag hos vänner så jag hade laddat upp med chips och choklad framför en film var tanken, men vem tar upp tvn då? Jooo om inte den plötsligt så-bra-på-att-bara-dyka-upp-utan-att-ringa-Axels mamma från Wagga Wagga..



Laddar även för morgondagens-match, wooooo!
Puss.

confused



Barnvakt ikväll, mindre kul att missa träningen men å andra sidan så får jag offra mig för att jag alltid haft sån tur att inte behöva va barnvakt några kvällar tidigare så..:p

Tiden springer på så fort så det är galet, juni redan, nästa fredag åker familjen iväg på sin resa till europa i fem veckor=ett helt hus för mig själv och semester. ska bli så skönt. men ändå är jag så confused, kan ju inte bara gå hemma i fem hela veckor, jag lär ju ledsna efter 2 dagar typ. Känner att jag kommer bestämma mig i sista minuten för antingen en resa till min älskade syster i Boston, ja jag vet lite galet och lite onödigt kanske att slösa ut så mycket pengar på det men samtidigt kan det vara väldigt välbehövligt att få återförenas med annis+ att andreas,linda och förhoppningsvis pelle och anna kommer komma dit samtidigt. Hur otroligt underbart kul vore inte det då eller. men vi får se, antinge det eller resa här i australien by myself.. kanske jag har tur att hitta en res-partner i sista minuten, men det ser mörkt ut eftersom ingen annan är ledig vad jag vet..

Förövrigt ett mycket stort glädjebesked är att Martina min älskade kompis från back home kommer komma till Australien den 6 Sept- AWESOME! CAN´T WAIT!

I’m a little bit lost without you
and I’m a bloody big mess inside
...

This aint a love song-Scouting for girls (Y)

Ingen vanlig dag idag


FÖR DET ÄR VÄRLDENS BÄSTA ERICAS FÖDELSEDAG, FLICKAN BÖRJAR BLI STOR NU ALLTSÅ- 18 BAST! SE FÖRBÖVELEN TILL ATT AKTA ER DÄRHEMMA NÄR HON SNART KOMMER FARANDE PÅ VÄGARNA!;)
Saknar henne massvis måste jag tillägga. Ha en toppendag ♥





"Det ser lite mörkt ut"


Hej och hå,
Seg igen, förlåt..

Lördagen blev det roadtrip med Carro. Vi begav oss ut på landsvägarna, åkte förbi massa vingårdar, såg underbar fin natur. Så skönt att få komma bort från staden och bara ut i skogarna för en gångs skull. Åt bland den godaste burgaren i mitt liv på ett litet creepy och öde bensinmack.
Vi besökte Marysville, tidigare så känd bergs- och turistby men blev en av de mest hårdast drabbade under skogsbränderna som härjade 2009. Svarta träd överallt, alla hus som finns där nu är nybyggda eller på gång att byggas upp. Alltså inte allt för mycket att se, men kändes allt lite i hjärtat när man vet att så många människor har dött där..
På hemvägen stannde  vi till på en fin vingård ( eller ja den kan nog va riktigt fin när det väl är säsong och man faktiskt kan se vundruvor och allt det gröna) mest för att jag var så sugen på efterrätt. För dyrt, särskilt när det inte ens var gott direkt..
Vidare hem till Carro, såg en film och åt lite mat. Sen blev det impuls bio, idag igen haha- The Backup Plan med Jennifer Lopez. Sevärd helt klart, men syrran hade gett mig större förhoppningar så blev lite besviken^^
En bra dag med min andra hälft här borta :)

Söndag- matchdag. Åt den största frukosten i mitt liv. Hade borta match mot Springvalley, ett mittenlag men vi blev allt överraskade för dem var mycket bättre än väntat. Dem tog ledningen på lite tveksam straff i första halvlek och dem hade övertaget. Andra halvlek så höjde vi kvaliteten och sätte två bollar som var så otroligt skönt. Jag var mittfältare för dagen, kunde ha satt ett mål i slutet av matchen men nej, självklart missade jag. Snart blir jag galen på mig själv. Men vi vann iaf som tur var så:D

Måndag: Snabb arbetsdag som avslutades med ett hårt pass på gymmet. lovely
Tisdag: Fullt upp trots jag var barnfri, hann även med ett gympass idag igen. Sen fotbollsträning+att coachen bjöd alla på pizza efter. Inte fel det inte=)


Min supergoda vän med den supergoda burgaren



Ja vägarna var ju rätt "mörka" ett x antal mil..


Uppe på bergstoppen kunde man skymta byn lite iaf

Vingården vi stannade till på och Carro var såklart tvungen att köpa med sig lite hem. Själv förstår jag mig inte riktigt på dem som tycker att vin är gott ens^^

Jaja kanske inte dem mest sevärda bilderna, men jag är glad över att jag sett bevis på vad en skogsbrand kan föröda..

Take care:)


RSS 2.0